Turismiuudised

« Tagasi

SA Jõgevamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskus korraldab Liivimaa Toidutee projekti raames toiduvalmistamise õpitoa.

Ootame toidupakkujaid osalema toiduvalmistamise õpiköögis 22. septembril, kell 11.00-15.00 Jõgeval, Aia tn 6, kultuurikeskuse ees platsil.

Töötuba annab võimaluse omandada uusi teadmisi, mis võimaldavad teil tulevikus arendada või uuendada oma tootevalikut ja rikastada menüüd, kasutades ära vanu traditsioone, toiduaineid, oskusi ja retsepte. Töötuba toimub kultuurikeskuse ees platsil asuvas telgis ja on avatud kogu toimumise vältel pealtvaatajatele. Valminud toite saavad külastajad hiljem ka degusteerida.

Õpiköögi viib läbi The White Guide Baltic restoranide hulka kuuluv GMP Pühajärve restoran, mis on juba 7 aastat valitud Eesti TOP 50 restoranide nimistusse. Restoran kasutab ja tunneb kohalikku toodangut ning toorainet, korraldab erinevaid põnevaid toidukoolitusi nii suurettevõtetele kui ka eraisikutele. Õpiköögis valmistatakse koos eelroog, pearoog ja magustoit, mille puhul on aluseks võetud ajaloolisi retsepte, toiduaineid ning traditsioone. Kuna sügis on rikkalikuim aeg – kõik on värske ja suurepärase maitsega, on menüü koostatud just seda aastaaega silmas pidades.

 

Registreerimine on avatud kuni 20. septembrini SIIN
(kui link ei avane, kasutage aadressi: https://goo.gl/forms/CXdJFHOQbkBQbvcG2)

 

Ankeedi täitmine ei taga Teile automaatselt töötoas osalemist. Kohtade arv on piiratud ning osalejad valime välja registreerimisel esitatud põhjenduste "Miks soovin õpiköögis osaleda?" alusel ning ainult Liivimaa Maitsetega liitunud ettevõtjate seast. Sealjuures jätab korraldaja endale õiguse teha eelisjärjekorras (kuni 70%) vabade kohtade täitmise valiku Taste Hanseatica piirkonnast liitunute seast!

Liivimaa Maitsed võrgustiku tegevusi viivad üheskoos ellu Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda, Eesti Maaturismi Ühing, Jõgevamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskus, Tartumaa Turism, Valgamaa Arenguagentuur ja Läti partnerid. EST-LAT programmi projekti "Livonian Culinary Route" („Liivimaa Toidutee") raames luuakse uus Eestit ja Lätit ühendav toiduvõrgustik Liivimaa Maitsed, kuid täiendatakse ka olemasolevat turismivõrgustikku Via Hanseatica piirkonna ettevõtete ja nende lugudega.

 

Projekti üldinfoga saab tutvuda aadressil https://www.jaek.ee/liivimaa-toidutee.

 

Vastavalt Euroopa Komisjoni määrusele (EÜ) 1407/2103 loetakse eelpool nimetatud projekti tegevustes osalemist vähese tähtsusega abi saamiseks.

„Käesolev üritus väljendab korraldaja vaateid. Programmi korraldusasutus ei ole vastutav selle eest, kuidas ürituse käigus saadavat infot võidakse kasutada."

 

Kontakt ja lisainfo:

Ülle Jukk
Liivimaa Toidutee Jõgevamaa koordinaator
SA Jõgevamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskus
Suur tn 3, Jõgeva
Tel: +372 5305 6322
E-post: jukk.ylle@gmail.com, ylle@jogevamaa.com