Märgilisel 7. aprillil, maailma tervisepäeval, kuulutab Eesti Tervisedenduse Ühingu juhatus välja selleaastased silmapaistvad rahvatervise toetajad ja edendajad. Aitäh ja jaksu jätkata samas vaimus!

Maiu Veltbach on pikaaegne tervisedenduse praktik, eestvedaja ja sädeinimene Jõgevamaal. Ta töötab SA Jõgevamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskuses arenduse, tervisedenduse ja siseturvalisuse spetsialistina, osaleb paikkonna tervisedenduse arendamises riigi tasandil ning panustab erialasesse õppesse. Ta on alati seisnud laste ja noorte vaimse tervise ning heaolu eest, näiteks käivitanud vaimse tervise valikaine gümnaasiuminoortele ja pidanud Jõgevamaa tervist edendavates koolides vaimse tervise kuud “Headus avab uksed”. Maiu on väga mitmekülgne – lisaks tegutseb treeneri ja õpetajana ning loob ja naudib kunsti. Ta on suurepärane meeskonnamängija, kes väljakutseid ei karda ja kes teeb oma tööd südamega. Maiu lähtub enda töös rangelt tervisedenduse põhimõtetest aga samas on temas isikupära ja loomingulisust.

Eesti Tervisedenduse Ühing on 1997. aastal asutatud rahvatervise valdkonnas tegutsevaid spetsialiste ühendav organisatsioon. Aasta tervisesõpra kui silmapaistvat tervise tähtsustamisse ja rahvatervise valdkonna arendamisse panustanud isikut või organisatsiooni valiti 12. ja aasta tervisedendajat kui silmapaistvat ja pikaajalist tervisedenduse valdkonda panustajat 13. korda. Aasta tervisedendaja tunnustus antakse üle Eesti Tervisedenduse Ühingu üldkogul ja aasta tervisesõbra tunnustus iga-aastasel tervisedenduse konverentsil.

Aasta tervisedendaja tiitliga on varem tunnustatud: Hele Leek-Ambur, Elo Paap, Tiiu Härm, Liana Varava, Anu Kasmel, Mai Maser, Imbi Jäe, Vilma Tikerpuu, Ülle Laasner, Aili Laasner, Andrus Lipand, Sirje Vaask ja Kaidy Aljama.

Uudis on refereeritud Eesti Tervisedenduse Ühingu kodulehelt www.tervis.ee
07.04.2021